Lees-/studiekring 'Wees niet bang'

Woensdagavond 2 oktober start de lees/studiekring “Wees niet bang” met geloof je angst het hoofd bieden. Dat is de prikkelende titel van het boek van Samuel Wells, anglicaanse priester en hoogleraar uit London. Belangrijk is het boek aan te schaffen kosten, 19,95 euro.

Je thuis goed voorbereiden door het betreffende deel te lezen. Op de avond zelf is er een opening met gebed, Bijbellezing en lied, met vervolgens een korte inleiding waarna alle ruimte voor gesprek/ ontmoeting. Gedurende 6 avonden (1 x per maand) willen we met elkaar in gesprek raken n.a.v. dit boek.

Data woensdagavond 2 en 30 oktober, 27 november, 8 januari, 5 februari en 4 maart.

Opgave kring bij: ds. Henk Reinders – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Waar: “t Hogel Licht om 20.00 uur start en vanaf 19.45 uur inloop met koffie/thee.

Ter voorbereiding op woensdag 2 oktober: “Wees niet bang voor de dood” – pagina 19-51.

"Wees net bang" is een centrale zin in de bijbel. Toch gaat het Wells er niet om angst weg te nemen.  Angst is op zichzelf genomen niet goed of slecht, zegt hij, het is een emotie die blootlegt wat we liefhebben. Hij moedigt je als lezer aan je agst - met God, of 'vanuit  God' -recht in de ogen te kijken: 'Geloof vaagt angst niet weg, maar stelt ons in staat te leven zonder door angst verlamd te worden'.

Het boek is opgedeeld in zes delen: wees niet bang voor de dood, wees niet bang voor zwakheid, wees niet bang voor macht, wees niet bang voor verschil,  wees niet bang voor geloof, wees niet bang voor het leven.

Wells schuwt vragen niet: Geneest God? Waar kan ik heen als mijn geloof verslapt? Hoe kan ik mijn eigen dood onder ogen zien? Is er een evangelie voor de rijken? Wat ga ik doen met mijn leven? Hij heeft oog voor de werkelijkheid van een gebroken  bestaan, maar wel in het licht van het Goede Nieuws.